Jumbo neemt La Place over

La Place, onderdeel van het failliete V&D, is gered. Familiebedrijf Jumbo neemt de restaurants van het concern over. En dat kan ook positief uitpakken voor de warenhuisketen zelf.

“We hebben La Place al langer op het oog”, vertelt Jumbo-directielid Ton van Veen woensdag aan het Financieele Dagblad. Volgens hem is de consument van tegenwoordig niet meer trouw aan één voedselbron. “La Place is daarom een mooie aanvulling op de foodcafés en ‘make it’- en ‘take it’-concepten die we al hebben.

Volgens formuledirecteur van Jumbo Colette Cloosterman – Van Eerd versterkt Jumbo haar positie door de overname. “We kunnen bijvoorbeeld mooie recepturen uit La Place gebruiken in onze supermarkten en, omgekeerd, Foodmarketen en producten uit de supermarkt bij La Place inzetten.”

Honderden banen behouden
Door de koop kan een groot deel van de 1700 medewerkers van La Place weer opgelucht ademhalen. Zij behouden hoogstwaarschijnlijk hun baan. Vermoedelijk sluiten er wel vijf tot tien van de 60 vestigingen.

Doorstart V&D dichterbij?
Doordat de Jumbo La Place overneemt, is de kans groter dat ook moederbedrijf V&D zich kan herpakken. Inmiddels zijn er twee serieuze kandidaten voor die doorstart. Jumbo hoopt de La Place-restaurants in de winkels te kunnen behouden. “Maar dat hangt af van de nieuwe koper van de warenhuizen”, aldus Van Veen.

Hoeveel de supermarktketen voor de V&D-restaurants betaalt, is niet bekendgemaakt. Van Veen: “Maar dat is wel met eigen middelen gerealiseerd, zonder extra bankleningen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief