Jumbo neemt verspilling in keten onder handen

 In Innovatie

Veghel – De productie- en leveringsketens van familiebedrijf Jumbo voor groenten en fruit zijn de afgelopen jaren een stuk milieuvriendelijker geworden.

Supermarktketen Jumbo heeft de afgelopen 2,5 jaar  gewerkt aan het verbeteren van de efficiency en milieuvriendelijkheid van haar productieketens. Het proces is ingegeven door het besef in de top van het bedrijf dat de duurzaamheid rond groenten en fruit veel beter kon.

Minder toeleveranciers
Sinds 2010 heeft de supermarktketen haar samenwerking met 39 van de in totaal 45 toeleveranciers beëindigd. Hierdoor rijden er aanzienlijk minder vrachtwagens via distributiecentra naar filialen. Dit is een stuk milieuvriendelijker.

Snellere levering
De levering van groenten en fruit  is sindsdien een stuk sneller. Producten staan nu binnen een etmaal in de schappen. Eerder duurde dit nog vier à vijf dagen. Hierdoor blijven producten langer goed wanneer ze in de winkel staan en hoeven er minder producten te worden weggegooid.  Omdat de distributie van de producten minder tijd in beslag neemt, gebruiken boeren ook minder bestrijdingsmiddelen.

Recommended Posts