Kabinet investeert 55 miljoen in MKB

 In Finance, Innovatie

Het kabinet stelt volgend jaar 55 miljoen euro ter beschikking voor het MKB. Dit kapitaal is bedoeld om innovatie in het MKB te stimuleren.

Dat maakte de minister van Economische Zaken Henk Kamp  vandaag bekend. Het geld komt beschikbaar in het kader van de MKB innovatiestimuleringsregeling in 2015. Dit jaar ging het nog om een bedrag van 32 miljoen euro, waarvan uiteindelijk 1600 MKB’ers en familiebedrijven gebruikmaakten om te kunnen innoveren.

Innovatiestimulering
De investering van 55 miljoen stelt MKB’ers in staat om bijvoorbeeld subsidie aan te vragen voor haalbaarheidsstudies, kennisvouchers en samenwerkingsprojecten. Verder is met MKB Nederland en de topsectoren geregeld dat de verschillende regelingen in het land beter op elkaar worden afgestemd. Ondernemers kunnen zo gemakkelijker opereren in verschillende regio’s.

Motor
Volgens Kamp is het zeer belangrijk dat het MKB de ruimte krijgt om te kunnen innoveren. “Het MKB is de motor van onze economie en aanjager van innovatie. De ondernemers verdienen dan ook ondersteuning die naadloos aansluit op hun praktijk. Zo versterken we het herstel van de economie en creëren we werkgelegenheid en inkomsten. Daar profiteren we allemaal van”, aldus Kamp in de Volkskrant. Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland, merkt op dat de samenwerking tussen de regio’s en het Rijk ‘wel echt een stap is’. Van Straalen: “Deze samenwerking gaat uit van de kracht van de landelijke topsectorenaanpak en de kracht van de regio en brengt die samen.”

Recommended Posts