Kamp lanceert Nationale Financieringswijzer voor mkb

 In Finance

Vandaag lanceert minister Henk Kamp (EZ) de Nationale Financieringswijzer, waarmee ondernemers in het MKB, waaronder veel familiebedrijven, wegwijs gemaakt worden in het woud aan financieringsmogelijkheden. 

De online gids is opgetuigd door onder meer het ministerie van EZ, de Nederlandse Vereniging van Banken, MKB Nederland, VNO-NCW en de KvK. De app maakt ondernemers wegwijs naar de meest geschikte financieringsvorm voor hun investeringsplannen.

Velerlei financieringsvormen
Het aanbod van financiering voor ondernemers is de afgelopen jaren vergroot en verbreed, bijvoorbeeld met nieuwe financieringsvormen als Qredits, kredietunies en crowdfunding. Toch heeft dat niet elke MKB’er uit financieringsnood kunnen helpen: van alle ondernemers, geeft 60 procent desalniettemin aan nog onvoldoende financieringsalternatieven náást de huisbank te zien.

Daarom worden alle mogelijke bronnen voor financiering, zowel publiek als privaat, inzichtelijk gemaakt met de app en website ‘De Nationale Financieringswijzer’. Door middel van deze app en website kunnen ondernemers advies aanvragen en tientallen financieringsbronnen raadplegen. Door een aantal vragen over hun bedrijf en plannen te beantwoorden, kunnen ondernemers snel zien welk soort financiering voor hen het meest geschikt is.

Groeiplannen financieren
“Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij hun groeiplannen kunnen financieren. Dankzij gezamenlijke inspanningen van mkb’ers, financiële instellingen en het kabinet is het kredietaanbod voor mkb’ers in afgelopen jaren reeds verruimd met meer dan tien miljard euro”, stelt Henk Kamp.

Eerder zette Fambizz al op een rij welke alternatieve financieringsvormen relevant zijn voor het MKB.

Recent Posts