Katwijkse vishandel krijgt erkenning voor duurzaamheid

 In Innovatie

Het Katwijkse familiebedrijf Schuitemaker Vishandel BV is genomineerd voor de Award 2015 van de Kring Bedrijven Bloembollenstreek (KBB). Daarmee krijgt het bedrijf erkenning voor de goede bedrijfsvoering, innovatie en duurzaamheid. 


De voorgedragen bedrijven moesten eerst instemmen met de aanmelding, waarna een uitgebreide vragenlijst volgde. In de vragenlijst komen onderwerpen naar voren over onder andere bedrijfsvoering, personeelsbeleid, innovatie en duurzaamheid. Na de vragenlijst volgt een presentatie voor een vakjury en het publiek. Schuitemaker gaat de strijd aan met C.J. Duivenvoorde Grond, Weg- en Waterwerken BV uit Noordwijkerhout en Scotch Whisky International BV uit Sassenheim. Een vakjury en het publiek kiest aan de hand van de presentaties de uiteindelijke winnaar. Nicoline Schuitemaker, samen met haar broers eigenaar van het bedrijf, omschrijft op Dichtbij.nl de nominatie als ‘leuk, spannend en eervol’.

Klein begonnen
Schuitemaker Vishandel BV begon ooit als kleine rederij met twee vissersschepen. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit een locatie voor visverwerking, viswinkels, restaurants en catering. Schuitemaker heeft samen met haar twee broers de dagelijkse leiding. De meest recente mijlpaal in de geschiedenis voor Schuitemaker is de opening van de viszaak aan de Princestraat in Katwijk. Volgens Schuitemaker een uniek concept, omdat alles daar vanuit de vis bedacht wordt. “Vis is een lastig product. Hier hebben we een viswinkel en een restaurant onder een dak. Hierdoor kunnen we afwijken van de kaart. De vis die in de winkel verkocht wordt, kan door de kok meteen bereid worden. Dit maakt veel mogelijk,” aldus Schuitemaker. De nieuwe zaak is tegelijkertijd ook het paradepaardje van het familiebedrijf. In de winkel gaat historie hand in hand met een hippe uitstraling. Zo is de geschiedenis van de familiezaak terug te vinden in de foto’s van oude vissersschepen aan het plafond.

Eerbetoon
Schuitemaker hoopt te winnen, als een eerbetoon aan haar medewerkers. Volgens Schuitemaker maken de medewerkers het verschil. “Zij maken Schuitemaker tot dat flexibele familiebedrijf waar van alles mogelijk is.” Ook vindt Schuitemaker het een leuke opsteker voor haar vader, die nog dagelijks op de zaak komt.

KBB-award
De KBB organiseerde al verschillende malen de verkiezing voor de KBB-award. Arjan Bakker, voorzitter van de KBB: “De KBB ziet de award als waardering voor bedrijven in de regio en als een stimulans om zich positief te onderscheiden. Het is zeker niet in de laatste plaats een waardering voor het rijke bedrijfsleven in de regio Duin- en Bollenstreek. Veel mooie bedrijven zijn eerder winnaar geweest.” In 2013 won Van der Deijl Roses uit Noordwijk.

 

Recommended Posts