Kijktip: ‘Het blijft in de familie’

 In Bedrijfsoverdracht, Bestuur & Personeel, Privé & Vermogen

Deventer – Canvas zendt vanavond de eerste van de in totaal zes documentaires over familiebedrijven in Vlaanderen uit. Er wordt aandacht besteed aan het behouden van de balans op verschillende gebieden.

Vanavond zendt de Belgische televisiezender Canvas een documentaire uit over het familiebedrijf Axel Vervoordt NV. De volgende vijf uitzendingen van de documentaireserie ‘Het blijft in de familie’ gaan over kledingketen JBC, schoenen Torfs, brouwerij Palm, siliconenproducent Soudal en lingeriebedrijf Van de Velde. De Belgische televisiezender gaat middels deze documentaires op zoek naar het evenwicht binnen familiebedrijven. Want hoe bewaar je bijvoorbeeld evenwicht tussen zakelijke en familiebanden? En hoe het evenwicht tussen rede en emotie, of omzet en welzijn?

Naam maken
De families die aan bod komen in de zes afleveringen van ‘Het blijft in de familie’ hebben allemaal een naam gemaakt bij onze zuiderburen. Succesvolle bedrijven oprichten en de overdracht van generatie op generatie kenmerkt de deelnemende families. Met behulp van deze documentaire geven familiebedrijven een kijkje in hun keuken, waardoor anderen nu van dichtbij te zien krijgen hoe het er hier aan toe gaat.

Historie binnen familiebedrijf
In de documentaire ‘Het blijft in de familie’ komt niet alleen de huidige generatie in het familiebedrijf aan het woord. Door middel van interviews met vertegenwoordigers uit verschillende generaties komen moment van ontgoocheling en trots in de historie van het bedrijf naar voren. Er wordt echter niet alleen naar de historie gekeken, maar ook naar de toekomst en naar de beslissingen van de huidige generatie.

Aftrap
Axel Vervoordt NV is een familiebedrijf dat wereldwijd bekend is geworden. De onderneming verzorgt onder meer de inrichting van paleizen van ieder koningshuis in Europa. Het bedrijf zit net in de tweede generatie en de beide zoons van oprichter Axel krijgen nog een flinke klus om hun vader op te volgen. Bij de documentaire die vanavond wordt uitgezonden, wordt onder andere een kijkje genomen in het penthouse van acteur Robert de Niro. Axel Vervoordt heeft De Niro het penthouse van zijn dromen bezorgt en de acteur is dan ook groot fan van het familiebedrijf.

Benieuwd naar de gang van zaken in een Vlaams familiebedrijf? Kijk dan vanavond om 21.05 naar de documentaire ‘Het blijft in de familie’ op het Belgische televisiekanaal Canvas.  De familie Vervoordt, gespecialiseerd in kunst en vastgoed, bijt dan het spits af.

Recommended Posts