Klein Retail Group failliet verklaard

 In Geen categorie

Klein Retail Group B.V. is door de Rechtbank Rotterdam failliet verklaard. Het familiebedrijf uit Barendrecht was het overkoepelende moederbedrijf van Foto Klein, Foto Klein XL, Camera.nl, Tvaudio.nl, Megadeal.nl en De Fotoshop.

In eerste instantie werd dinsdag het faillissement van alleen het moederbedrijf bekend gemaakt. Donderdagochtend is bekend geworden dat ook de 34 winkels van het concern failliet zijn verklaard. Het 35 jaar oude Klein was met name in de omgeving Rotterdam een begrip. Volgens de vakbond werken ongeveer 200 werknemers bij het bedrijf. Donderdagavond werd het personeel geïnformeerd en vrijdagochtend werden de winkels zonder verklaring gesloten. Wat er met het personeel gaat gebeuren is nog niet bekend. De website is nog in de lucht, maar hierop wordt niets gemeld over het faillissement.

Concurrentie

Het bedrijf kon de concurrentie van onder andere = Media Markt en Coolblue niet aan. Ook heeft het internet als bron van vergelijkingsmateriaal en goedkopere fotodiensten bijgedragen aan de ondergang van het concern. Retaildeskundige Cor Molenaar zegt tegen het AD het volgende: “De markt waar zij in werken is ontzettend transparant geworden. Iedereen die een fotocamera of televisie wil kopen kan met een paar drukken op de knop alle producten en prijzen vergelijken. Je voert een typenummer in en je krijgt direct een lijst voor je neus waar je dat product het goedkoopst kunt krijgen. Daar zijn mensen gevoelig voor.” Tegenvallende verkoopcijfers in december zijn het bedrijf uiteindelijk fataal geworden.

Overnamekandidaten

Zes serieuze overnamekandidaten hebben zich gemeld. Er kan geboden worden op afzonderlijke vestigingen. Curator Christiaan Groenewoud betwijfelt of iemand alle 34 winkels overneemt. Na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring mogen de geïnteresseerden de boeken doornemen en de cijfers van de afzonderlijke winkels inzien.

Recommended Posts