Koning kiest voor product jong familiebedrijf

 In Innovatie

Ridderkerk – Onze nieuwe koning is een groot fan van Apple. Om zijn iPhone te beschermen gebruikt hij een hoesje van Decoded. En dat is een eer, vinden de ondernemers van dit jonge Nederlandse familiebedrijf.

Koning Willem-Alexander is fan van zijn iPhone. Om ervoor te zorgen dat zijn telefoon niet beschadigt, gebruikt hij een bruine Flip Case van Decoded, een familiebedrijf uit Ridderkerk. Dit blijkt uit verschillende foto’s die vorige week in de media verschenen.

Erg bijzonder
“Een consument vertelde ons dat de koning één van onze producten gebruikt”, zegt Kristel van Dalen, marketingmanager bij Decoded. Aanvankelijk wisten de ondernemers van familiebedrijf Decoded niet 100 procent zeker of het wel om een hoesje van hun familiebedrijf ging, maar nadat ze de foto’s goed bekeken waren ze ervan overtuigd. “We vinden het erg bijzonder. Echt een eer en leuk om te zien.”

Samenwerking
Erik van Dalen en Kristel van Dalen, broer en zus, richtten in 2009 Decoded op. “We waren zelf op zoek naar laptoptassen die zowel functioneel als modieus waren”, zegt Van Dalen. “Maar die konden we niet vinden en toen besloten we ze zelf te maken.” En dat is een goede keuze geweest. Inmiddels bestaat de collectie van het label niet alleen uit laptoptassen en- hoezen, maar ook uit beschermhoezen voor tablets en smartphones. De producten zijn inmiddels te koop bij Apple-verkooppunten over de hele wereld.

Het samenwerken met familieleden is niet vreemd voor Erik en Kristel van Dalen. Samen zijn ze namelijk ook werkzaam in het familiebedrijf Elmarc, importeur en distributeur van consumentenelektronica. Het familiebedrijf werd opgericht door hun grootvader. Decoded is onderdeel van dit familiebedrijf.

Recommended Posts
Comments
  • Eva

    Erg mooi merk Decoded. Fijn ook om te zien dat de koning (en koningin) ambassadeur zijn voor de Nederlandse modebranche.