Koningin Máxima brengt werkbezoek aan AFAS Software, winnaar Koning Willem I Prijs

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagochtend 29 januari 2019 een werkbezoek aan AFAS Software in Leusden. AFAS is winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie grootbedrijf. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Sinds 1996 ondersteunt AFAS grote en kleine bedrijven en organisaties bij het automatiseringsproces met één standaard (online) softwareapplicatie. Zo liggen de gegevens van de financiële administratie, salarisadministratie en projectadministratie allen vast in dezelfde database. Ook helpt AFAS consumenten hun persoonlijke geldzaken op orde te krijgen. Met de AFAS Foundation zet het familiebedrijf zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de locatie in Leusden heeft het softwarebedrijf sinds enkele jaren ook vestigingen op Curaçao en Aruba en in België.

AFAS Academy

Tijdens het bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf, met onder andere aandacht voor productontwikkeling, ICT en het opleiden van jonge talenten via de AFAS Academy. Ook toont AFAS hoe automatisering het werk van alle 450 medewerkers en meer dan 11.000 zakelijke klanten leuker en efficiënter maakt. Daarnaast krijgt Koningin Máxima een toelichting op het werk van de AFAS Foundation en op de nieuwbouw van het hoofdkantoor.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is om de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief