Koninklijk dierenpark in Arnhem

 In Bestuur & Personeel

Arnhem – Burgers’ Zoo is sinds gistermiddag een echt koninklijk bedrijf. Het familiebedrijf ontving het predicaat Koninklijk namens de koningin.

De medewerkers van Burgers’ Zoo dachten gistermiddag dat ze moesten poseren voor een jubileumfoto, maar er bleek een addertje onder het gras te zitten. Terwijl ze zich allemaal hadden verzameld ontving de directie van het dierenpark het predicaat Koninklijk. De oorkonde die bij de titel hoort werd overhandigd door Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in Gelderland, en Pauline Krikke, de burgemeester van Arnhem. De directie en medewerkers laten weten dat ze bijzonder trots zijn.

Honderdjarig familiebedrijf
Op 30 maart 1913 opende Johan Burgers Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige dierenpark Burgers’ Zoo. Sinds de oprichting is het altijd een echt familiebedrijf gebleven. Inmiddels is het bedrijf in handen van de vierde generatie, Alex en Bertine van Hooff.

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding voor verenigingen en ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan. Om in aanmerking te komen moeten ze een belangrijke rol spelen binnen hun vakgebied.

Recommended Posts