Koninklijke Beuk en Eemland Reizen slaan handen ineen

 In Geen categorie

Het gaat goed met Koninklijke Beuk. Het familiebedrijf is per 1 januari een samenwerking gestart met Eemland Reizen in Hilversum. Op dit moment is Koninklijke Beuk, dat geleid wordt door Dolf, Eric en Monique Beuk, al actief in Noordwijk, Amsterdam en Hilversum. Met de fusie wordt de positie in Hilversum en ’t Gooi versterkt.

“De markt is continu in beweging. Om die reden kijken we altijd naar mogelijke kansen die voorbij komen”, vertelt directeur Monique Beuk. “De laatste tijd hebben we gesprekken gehad met Eemland Reizen. Die hebben uiteindelijk geleid tot deze samenwerking.”

Geen gevolgen voor het personeel
Beide partijen denken in elkaar een goede partner te hebben gevonden. “Eemland Reizen is goed in het organiseren van dagtochten en samengestelde reizen voor de wat oudere klant. Wij zijn juist sterk in het bedienen van de overheid, de zakelijke markt en de toeristische sector,  maar ook van scholen, verenigingen en particulieren.
De fusie heeft geen gevolgen voor het personeel. “Daarbij is de bedrijfsvoering gelijk gebleven en ook de leidinggevenden zitten nog op hun plek”, aldus Beuk. Zo is Jan van Leeuwen nog altijd directeur bij Eemland Reizen. Ook aan de bedrijfsnaam Eemland Reizen zal niets aangepast worden. Het is immers een sterk merk met een groot aandeel in de dagtochten en seniorenreizen.  “Het enige dat verandert is de huisvesting. Eemland Reizen zal vanuit een garage in Eemnes én een winkelpand in Hilversum op korte termijn verhuizen naar ons bedrijfspand op de Nieuwe Havenweg in Hilversum.”

Smaakt naar meer?
Plannen voor meer uitbreidingen zijn er vooralsnog niet. Beuk: “We focussen nu eerst op deze samenwerking, maar houden onze ogen wel altijd open.”

Koninklijke Beuk bestaat dit jaar 110 jaar en telt gemiddeld – afhankelijk van het seizoen – zo’n 150 medewerkers. “Dat we nu de handen ineen slaan met Eemland Reizen, is een mooi begin van het jubileumjaar”, aldus Beuk.

Recommended Posts