KPMG: overnames familiebedrijven ‘flinke prikkel waarde transacties’

 In Finance

Amstelveen – De Europese markt kent een steeds groter aantal middelgrote familiebedrijven die volgens accountant- en adviesorganisatie KPMG aantrekkelijk zijn om over te nemen.

Na een periode van relatief beperkte activiteit, hebben de eerste drie maanden van dit jaar een forse stijging laten zien van de waarde van de aangekondigde transacties. In het eerste kwartaal van 2012 is wereldwijd voor een totaal bedrag van 19,7 miljard dollar aan transacties aangekondigd. De totale waarde van zowel de aangekondigde als de gerealiseerde transacties bedraagt in deze periode zelfs 27,9 miljard dollar.

Veel cash
“Dat is fors meer dan in welk kwartaal van 2010 dan ook”, zegt Herman van Meel, partner bij KPMG en segmentleider Transport. Van Meel: “Als gevolg van de recessie hebben bedrijven de afgelopen periode veel cash kunnen opbouwen. Bovendien kent met name de Europese markt een groot aantal middelgrote, familiebedrijven die aantrekkelijk zijn om over te nemen. Overnames van deze Europese bedrijven zullen bovendien een flinke prikkel geven aan de waarde van wereldwijde transacties.”

Recommended Posts