Krachtige order voor VolkerWessels en Boskalis

 In Innovatie

Sliedrecht – VSMC, de joint venture van VolkerWessels en Boskalis, heeft twee contracten getekend voor het installeren en begraven van kabels voor twee offshore windparken.

Eerder deze week kondigde familiebedrijf VolkerWessels aan samen met Boskalis de krachten te bundelen. Beide partijen kregen een belang van 50 procent in Visser & Smit Marine Contracting Holding B.V. (VSMC). De kersverse joint venture legt en begraaft in opdracht van het Deense Dong Energy een 11 kilometer lange exportkabel aan de oostkust van Engeland. Die kabel transporteert de opgewekte elektriciteit van het windpark naar het vaste land. Daarnaast worden voor energieleverancier E.on twee exportkabels geïnstalleerd bij het windpark Humber Gateway.

Voortzetting van samenwerking
Arno van Poppel, CEO van VSMC, laat weten zeer verheugd te zijn met de contracten. “Offshore windpark Humber Gateway is het eerste project dat we rechtstreeks voor E.on uitvoeren. Voor het werk aan Westermost Rough betekent dit dat we onze zeer goede samenwerking met DONG kunnen voortzetten.”

Recommended Posts