Krimp brengt familiebedrijven in beeld bij notariskantoren

 In Finance

Amsterdam – Notarissen met krimpende omzetten maken pittige tijden door, met name door spanningen in de onroerendgoedpraktijk. Specialisatie richting onder andere familiebedrijven moet verlichting brengen.

De branche-omzet van notarissen wordt voor 50 tot 67 procent gevormd door onroerend goed, stellen respectievelijk Bureau Financieel Toezicht en het CBS. Doordat de woningmarkt op slot zit, loopt de omzet nu flink terug. Volgens onderzoek van ABN Amro verwachten notarissen een daling van zo’n 3,5 procent dit jaar, weet het Financieele Dagblad te melden.

Specialisatie familiebedrijven
Om de neergaande trend het hoofd te bieden tijdens de recessie, lijken notariskantoren zich het beste kunnen te specialiseren. Op het vlak van dienstverlening aan familiebedrijven bijvoorbeeld. Zo haalt het FD notariskantoor Greenille aan, dat zich richt op vermogende particulieren, zoals eigenaren van familiebedrijven. Dat geeft de praktijk lucht. Eigenaar Pieter van Onzenoort legt de vinger echter nog op een andere zere plek. “Je kunt je afvragen of er in Nederland niet te veel notarissen zijn”, zegt hij tegen de krant.

Recommended Posts