Roel Roelfzema (K+V): “Als er iets uitdagend is, is het wel het familiebedrijf”

Roel Roelfzema K+V

Roel Roelfzema is partner bij K+V, een bureau voor interim management, werving & selectie en executive search, waar hij werkt als adviseur. Veel van hun klanten zijn familiebedrijven, waar hij bewondering voor heeft en waar tegelijkertijd ook veel uitdagingen liggen. “Het is prachtig, maar je moet er wel mee om kunnen gaan.”

K+V en familiebedrijven

K+V richt zich op de werving en selectie van (interim) management, directie en toezichthouders in de zorg, het onderwijs en de publieke sector. Daarnaast dus ook voor de private sector en dit zijn veelal familiebedrijven; organisaties met een maatschappelijke footprint. “Zo’n familiebedrijf is een bepaald type bedrijf”, aldus Roelfzema. “En dat vraagt ook om een andere benadering, juist omdat de familie altijd betrokken blijft. Ze wonen vaak zelfs pal naast hun bedrijf. En als ze afscheid nemen van het bedrijf, zitten ze er de volgende ochtend alsnog gewoon weer koffie te drinken.”  

Geworteld

Roelfzema heeft veel bewondering voor familiebedrijven, wat onder andere te maken heeft met de continuïteit van het bedrijfstype. Of het nou crisis is of niet. “Het gaat over het algemeen over een lange periode beter dan bij andere bedrijven, omdat familiebedrijven niet alleen maar naar de winst kijken. Ze zijn meer geworteld in de samenleving. Ze focussen zich op de langere termijn, zijn meer bezig met duurzaamheid: familiebedrijven zijn gewoon veel meer maatschappelijk betrokken. En daar kunnen wij heel goed mee werken.”

Prachtige uitdagingen

Diezelfde familiebedrijfskarakteristieken leveren K + V prachtige uitdagingen op. Waar een normale wervingsprocedure zo’n zes tot acht weken duurt, neemt dat bij familiebedrijven veel meer tijd in beslag. Het is intensiever en vraagt om meer stappen, omdat je te maken hebt met familierelaties en -waarden. Maar ook omdat je nóg beter moet achterhalen wat voor type persoon de belangrijke rol van iemand in het familiebedrijf kan opvolgen of aanvullen. “Als iets uitdagend is, op een positieve manier, is het wel een familiebedrijf. Wat er tijdens de keukentafelgesprekken op zondagmiddag door de familie allemaal besproken wordt, komt uiteindelijk ook altijd weer bij ons terecht.”

Ook is het voor de oprichters natuurlijk niet altijd even makkelijk om te zien hoe iemand van buitenaf de leiding overneemt, of dat nu permanent is of tijdelijk, tot de volgende generatie klaarstaat. “Daar kies je als interim leidinggevende wel bewust voor.”

Accountant

Om een objectieve kijk op het familiebedrijf te krijgen, betrekt Roelfzema dan ook vaak de huis-accountant van het familiebedrijf bij de werving. “Hij of zij zorgt voor de continuïteit en het vertrouwen en heeft een compleet inzicht in het bedrijf, de mensen én de cijfers.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief