Lambert Heijmans overleden op 77-jarige leeftijd

 In Bestuur & Personeel

Rosmalen – Lambert Heijmans, voormalig topman van bouw- en vastgoedbedrijf Heijmans, is op 77-jarige leeftijd overleden. Heijmans bracht het Brabantse familiebedrijf begin jaren ’90 naar de beurs.

Heijmans overleed al afgelopen vrijdag, maar het Brabantse bedrijf bracht het nieuws pas later naar buiten. Onder zijn leiding als voorzitter van de raad van bestuur tussen 1989 en 1994 maakte de onderneming een sterke groei door en ging het in 1993 naar de beurs. Heijmans was ruim 42 jaar werkzaam in het bedrijf; vanaf 1964 als directielid en vanaf 1969 ook als bestuurslid. Hij overleed onverwacht aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Het bedrijf prijst de rol die Heijmans heeft gespeeld in de succesvolle transformatie van familiebedrijf naar beursgenoteerde onderneming. “Met zijn grote aandacht voor goede onderlinge verhoudingen heeft hij velen in het bedrijf enthousiast gemaakt”, schrijft de onderneming op haar website.

Maatschappelijk betrokken topman
Lambert Heijmans, geboren op 31 december 1934, begon zijn loopbaan bij Heijmans in 1952 op de afdeling Wegmarkeringen. Na onder meer een periode in het buitenland als chef materiaal voor Heijmans in Turkije werd hij in 1964 lid van de driehoofdige directie die zijn vader – oprichter Jan Heijmans – moest opvolgen.
Zijn hele leven toonde hij zich zeer betrokken bij ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de maatschappij. Bij zijn 40-jarig jubilieum werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Na zijn afscheid in 1994 was hij onder meer president-commissaris van de Efteling en voorzitter van de Kamer van Koophandel ’s-Hertogenbosch en omstreken.

Recommended Posts