Leerwerktraject moet keuze bedrijfsopvolging vereenvoudigen

Gorinchem – In het najaar start het leerwerktraject ‘Familie Bedrijf en Opvolging’. Dit programma moet kinderen uit bedrijfsfamilies helpen bij het maken van keuzes bij de bedrijfsopvolging.

Bedrijfsopvolging is geen algemeen goed meer. De huidige generatie kinderen die uit een familiebedrijf komt, kiest steeds vaker voor een carrière buiten het familiebedrijf. Bovendien heeft de jonge generatie heel andere ideeën over carrière, geld verdienen, status, hard en veel werken. Ze willen zich vaak nog niet binden aan het familiebedrijf en weten vaak ook niet of ze wel geschikt zijn het bedrijf over te nemen. Ook de overdragers vragen zich steeds vaker af of hun kinderen wel geschikt zijn.

Familie Bedrijf & Opvolging
ProMissie, een adviesorganisatie die familiebedrijven ondersteunt bij de bedrijfsopvolging en overname, heeft voor bovenstaand ‘probleem’ het leerwerktraject ‘Familie Bedrijf en Opvolging’ ontwikkeld. Het programma is bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar die willen nadenken over bedrijfsopvolging. In tien maandelijkse bijeenkomsten wordt ingegaan op de waarde van het familiebedrijf, het persoonlijke profiel en het verbinden van de generaties. Alles aspecten van het familiebedrijf zoals juridische, fiscale en financiële zaken, komen aan de orde. Uiteraard wordt ook gesproken over de emotionele kant van het familiebedrijf.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief