Limburgs familiebedrijf zoekt noodgedwongen naar investeerder

 In Bestuur & Personeel

Een Limburgs familiebedrijf zoekt een nieuwe investeerder nadat verschillende familieleden uit het bedrijf stappen.
De Limburgse ondernemer Marcel Timmermans heeft een probleem. Zijn zus en zwager stappen uit familiebedrijf Mosa Glas, dat diverse glasproducten levert aan onder meer gevelbouwers, kozijnfabrikanten en glaszetters. Met 33 medewerkers en een jaaromzet van twintig miljoen is Mosa Glas één van de grootste onafhankelijke glasgroothandels in de Benelux. Na het overlijden van vader Tinnemans in augustus 2015 besloten zus Nicole en haar partner Wim Hekkens dat er meer is dan werk alleen. “We gaan er toch serieus voor kiezen om die andere weg in te slaan”, aldus Nicole Hekkens tegenover online platform Z24.

Investeerder zoeken
Aan Marcel Tinnemans de taak een oplossing te vinden. Legt hij zelf geld op tafel om aandelen binnen de familie te houden of zoekt hij een investeerder? Hij koos voor de laatste optie. Via bedrijfsadviesbureau Aeternus kwamen er acht geïnteresseerde investeerders naar voren. Uiteindelijk koos Tinnemans voor MKB Fonds, een investeringsfonds uit Amsterdam dat zo’n 35 miljoen euro aan vermogen beheert en belangen heeft bij onder meer Nederlandse scootermerk AGM en voedselverwerkingsbedrijf Van Ruiten Food.

Mosa Glas en MKB Fonds doen geen mededelingen over het verkoopbedrag, maar Het Financieele Dagblad denkt dat het om miljoenen gaat, gelet op andere overnames in de sector. Het belangrijkste volgens Tinnemans is dat het gevoel bij MKB Fonds goed is en dat ze het familiebedrijf met de familie-aspecten in de huidige staat behouden. Toekomstplan is dat de zoon van Tinnemans het bedrijf gaat overnemen.

Recommended Posts