Macintosh staat Dolcis winkels af aan Nelson Schoenen

 In Geen categorie

Het familiebedrijf Nelson Schoenen gaat twintig van de ongeveer zestig Dolcis winkels overnemen. Nelson neemt deze winkels over van winkelbedrijf Macintosh, dat op de laatste dag van 2015 failliet werd verklaard.

Dit maakten de curatoren van Macintosh maandagavond bekend. Het definitieve aantal winkels dat Nelson gaat overnemen, hangt volgens de curatoren af van de afspraken die zij maakt met verhuurders over de huurvoorwaarden. Het eigen concept van Nelson Schoenen gaat worden toegepast op de Dolcis winkels die Nelson overneemt.

Gevolgen verkoop
Bij de overname zijn circa 200 van de 700 arbeidsplaatsen bij Dolcis gemoeid. Nelson gaat deze werknemers een nieuw dienstverband aanbieden. Daarnaast wil het bedrijf een deel van het personeel van het hoofdkantoor en distributiecentrum in Den Bosch overnemen. In de verklaring van de curatoren staat dat de aandeelhouders van Macintosh niet moeten verwachten dat deze verkoop hen iets opbrengt. Verder zijn er in de overname de voorraden en inventaris meegenomen, maar er zijn geen financiële details bekend over de verkoop. Er is nog niet bekend gemaakt wat er met de overige veertig winkels van Dolcis gaat gebeuren.

Over Nelson Schoenen BV
Nelson Schoenen BV is een familiebedrijf dat van start ging in 1949. Sindsdien heeft het bedrijf 75 eigen winkels opgebouwd, maar ook bedrijven overgenomen, waaronder Ecco (35 winkels) en Hobb’s Fashion Shoes (4 winkels). In 2014 behaalde Nelson met haar 440 werknemers een omzet van 71,1 miljoen en een winst van 3,9 miljoen.

Verkoopgeschiedenis Macintosh
Het failliete Macintosh verkocht eind januari Manfield aan branchegenoot Sacha. Ook Scapino werd door Macintosh weer overgenomen door Ziengs, het bedrijf dat Scapino in 1997 verkocht. 130 winkels en 1100 werknemers van Brantano, dat ook onderdeel was van Macintosh, werden ondergebracht bij Brantnew. De gesprekken over de overgebleven winkelketens (Invito, Steve Madden, PRO Sport en Intreza) zijn nog bezig. De curatoren verwachten dat zij snel een uitspraak kunnen doen over deze winkelketens.

 

Recommended Posts