Maison de Bonneterie sluit haar deuren

 In Geen categorie

De Haagse en Amsterdamse vestigingen van het warenhuis  Maison de Bonneterie openden dit weekend voor het laatst hun deuren. Na 125 jaar is het Nederlandse familiebedrijf nu officieel gesloten.

De sluiting was een noodzakelijke ingreep van het management van het warenhuis om een faillissement voor te zijn. De directie van het bedrijf maakt al eerder bekend dat door de te lang aanhoudende recessie het economisch niet langer verantwoord is de activiteiten voort te zetten.

Geschiedenis
Op 18 maart 1889 opende Maison de Bonneterie haar deuren aan de Kalverstraat in Amsterdam. Het toen nog bescheiden warenhuis verkocht vooral breiwerk (bonneterie). Al snel breidde het warenhuis de collectie flink uit met modieuze producten. In 1905 werd begonnen met de bouw van het statige pand aan het Rokin in Amsterdam.

Uitverkoop
De afgelopen periode werd een grote opheffingsuitverkoop gehouden in de winkels van de Bonneterie in Den Haag en Amsterdam. Afgelopen zondag was het de laatste dag dat klanten terecht konden bij de winkel. Dat het gerenommeerde warenhuis uit het straatbeeld verdwijnt, was voor veel trouwe klanten een echte domper. Lokale media in Den Haag meldden dan ook dat de laatste klanten gisteren met lichte dwang de winkel uit moesten worden geholpen.

 

 

Recommended Posts