Manfield overgenomen door familiebedrijf Sacha

 In Geen categorie

Goed nieuws voor het failliete Manfield. De schoenenketen wordt overgenomen door familiebedrijf Sacha. De curatoren gingen onlangs akkoord met de aankoop.

De schoenenbranche heeft het zwaar. Naast Manfield gooiden ook Scapino en Dolcis het bijltje erbij neer. Ze konden niet opboksen tegen online initiatieven in de branche. Ook zaken die van oorsprong geen schoenen verkopen, maar de collectie daarmee aanvullen om zich zo sterker te positioneren, maken het de sector lastig.

Lees ook: Scapino maakt doorstart dankzij Ziengs

Ruggengraat van de economie
Ward Termeer, de huidige directeur van Sacha, is blij met de koop. “Manfield wordt weer onderdeel van een familiebedrijf”, zo zegt hij tegen De Volkskrant. Termeer is van mening dat familiebedrijven de ruggengraat van de Nederlandse economie zijn.

Lees ook: Jumbo neemt La Place over

Nieuwe doelgroepen
Het bestaan van Sacha gaat ver terug in de tijd. Al sinds 1909 maakt het bedrijf van de familie Termeer uit Tilburg naam. En niet alleen in Nederland: inmiddels mag het zich een Europese international noemen, met meer dan 75 winkels verspreid over vijf landen.

Sacha heeft een sterk imago opgebouwd door hippe schoenen te verkopen. Met slangenleer, glitters of andere opvallende prints en materialen. Toch wil ook Sacha, juíst door de huidige instabiliteit van de schoenenbranche, meer doelgroepen aanspreken. De overname van Manfield is daarbij een stap in de goede richting, zo hoopt de keten.

Het is nog onduidelijk hoeveel van de 69 winkels en 620 banen mee gaan met de doorstart.

Recommended Posts