Masterclass ‘Familie Talent & Bedrijf’ ontwikkeld

Breukelen – De nieuwe generatie van het familiebedrijf wordt voorbereid op een eventuele toekomst in het bedrijf. Dat gebeurt in de nieuwe masterclass ‘Familie Talent & Bedrijf’ van de Nyenrode Universiteit.

De nieuwe masterclass ‘Familie Talent & Bedrijf’ van de Nyenrode Universiteit staat onder leiding van hoogleraar Familiebedrijven Roberto Flören. De eerste masterclass vindt van 24 tot 28 juni 2013 plaats en is gericht op jonge mensen van 18 tot 26 jaar.

Het denkproces
Het doel van de nieuwe masterclass is om het kind van een ondernemer te begeleiden in het denkproces. Willen ze werken in het familiebedrijf? Flören merkt dat veel kinderen twijfelen. “Wij helpen ze een goede afweging te maken. Welke rol willen zij spelen binnen het bedrijf? Kunnen ze wel samenwerken met familie? Wat brengt het ondernemerschap met zich mee?” Samen met ondernemers, adviseurs en een ontwikkelingsplan proberen ze antwoord op deze vragen te krijgen.

Harmonie in het familiebedrijf
Flören vertelt dat zijn vader op zijn veertiende jaar van school werd gehaald om in het familiebedrijf te gaan werken. “Er werd geacht dat de eerste zoon het bedrijf overnam. Tegenwoordig staat er minder druk op een kind. Je moet de nieuwe generatie verleiden door weloverwogen keuzes te laten maken.” De hoogleraar is van mening dat op deze manier het bedrijf er alleen maar beter op wordt. “Daarnaast wordt de harmonie in het familiebedrijf gewaarborgd.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief