Máxima aanwezig bij uitreiking Familiebedrijven Award

Familiebedrijven Award 2015 Stichting Familie Ondernemen

Op 24 juni wordt bekendgemaakt wie Westland Kaas opvolgt als het beste familiebedrijf van Nederland. Koningin Máxima zal aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

De Familiebedrijven Award, een initiatief van de Stichting Familie Onderneming, wordt uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Grote man achter de award is John Fentener van Vlissingen. Zelf is Fentener van Vlissingen oprichter van reisgroep BCD, dat groeide tot het op twee na grootste familiebedrijf van Nederland.

Vijf kanshebbers 
Eerder dit jaar werden de vijf finalisten voor de award al bekendgemaakt. Deze vijf familiebedrijven zijn nog in de running voor de felbegeerde Familiebedrijven Award:
– Van Walraven Groothandel
– Nolet Distilleerderij
– Enza Zaden
– Barenburg Grasbedrijf
– De Heus Dierenvoeders

Selectie
Familiebedrijven worden op verschillende niveau’s gescreend door een team van KPMG met een onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria: aandeelhouders, bestuur & governance, familie & cultuur, continuïteit, financiële prestaties, groei, internationalisatie, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie.

Nadat de finalisten bepaald zijn, kiest de jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor één jaar toe tot de jury. Later vandaag op Fambizz.nl een interview met jurylid Floris Croon.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief