Medewerkers: ‘Jumbo geen hechte familie’

Veghel – Distributiemedewerkers van Jumbo/C1000 hebben de directie van familiebedrijf Jumbo aangesproken op het familiegevoel. De medewerkers hebben aangegeven zich stiefkinderen te voelen.

Ruim 100 distributiemedewerkers stonden maandag op de stoep bij het hoofdkantoor van familiebedrijf Jumbo om hun directeur Logistiek, Karel de Jong, te laten weten dat ze ontevreden zijn over het familiegevoel in het bedrijf. De supermarktketen lijkt een gezellig familiebedrijf te zijn. Volgens de DC-medewerkers is dit niet het geval. Ze hebben de Jong een Respect-agenda aangeboden met daarin hun eisen. Onder andere de werkdruk ervaren zij als te hoog: zij vinden dat je zo niet omgaat met ‘familie’.

Respect-agenda met eisen
De distributiemedewerkers van Jumbo en C1000 willen meer respect en waardering voor hun werk. In de Respect-agenda met eisen staat onder andere dat ze een hoger loon willen en betere voorwaarden voor de overgenomen werknemers van C1000. Ruim duizend van de drieduizend distributiemedewerkers hebben een tijdelijk contract. Dat moet veranderen vindt Ron Meyer, onderhandelaar van de FNV. Ook vermindering van werkdruk, vergroting van roulatiemogelijkheden en een goed pensioen voor iedereen staan onder andere als eisen in de agenda.

Reactie Jumbo
Communicatieadviseur van Jumbo, Claire Trugg laat logistiek.nl weten dat Jumbo sinds kort in onderhandeling is met de vakbonden over een nieuwe CAO voor de distributiecentra. “Ons uitgangspunt hierbij is en blijft dat niemand er in salaris op achteruit gaat.” Daarnaast zegt Trugg dat de distributiemedewerkers erg belangrijk zijn voor het familiebedrijf. “Zonder hen geen tevreden klanten en geen Jumbo. Wij begrijpen en waarderen de actie.”


Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief