Meer familiebedrijven op HISWA

 In Innovatie

Amsterdam – De HISWA Amsterdam Boat Show is gisteren van start gegaan met meer exposanten dan vorig jaar. Vooral het aantal familiebedrijven dat mee doet is toegenomen.

Op de HISWA Amsterdam Boat Show staan dit jaar 305 exposanten, vorig jaar waren dat er nog 290.  De exposanten op de HISWA zijn veelal familiebedrijven.

Familiebedrijven zijn flexibeler
De HISWA is gegroeid mede doordat de organisatie dit jaar een lagere prijs vraagt per stand. Dit in tegenstelling tot de Auto RAI die dit jaar niet doorgaat. “In de autobranche zijn veel grote partijen die minder gemakkelijk beslissingen kunnen nemen’’, aldus Sigrid van der Wel, woordvoerster van HISWA. ’’De botensector is heel anders. De potentiële exposanten op HISWA zijn doorgaans kleiner, kunnen sneller beslissen en zijn vaak familiebedrijven.’’

Kenmerkend voor botensector
In de Nederlandse botensector komen veel familiebedrijven voor. Deze zijn doorgaans innovatief en relatief klein. Ondanks de kleinschaligheid van deze bedrijven is Nederland op weg om ’s werelds grootste bouwer van superjachten te worden.

Recommended Posts