Meer financieringsruimte voor MKB

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, waaronder veel familiebedrijven, kunnen mogelijk meer geld lenen om groeiplannen te financieren. Dat is het voornemen van het Ministerie van Economische Zaken. 

Het kabinet komt dit jaar met een pakket maatregelen dat tot 2,5 miljard euro aan extra financieringsruimte voor bedrijven uit het MKB moet leiden.

Financieringsmogelijkheden
Henk Kamp erkent het belang van financieringsmogelijkheden voor het MKB: “Ondernemers zien in de aantrekkende economie steeds meer kansen om te groeien. Helaas hebben ondernemers dikwijls een zwakke financiële positie, is het risico voor banken toegenomen en zijn er onvoldoende alternatieven voor financiering via de bank.”

Kamp kondigt aan dat het kabinet garant zal staan voor diverse fondsen, waardoor private financierders gestimuleerd worden tot extra marktfinanciering. Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW laten weten dat het kabinet tempo moet maken met zijn stimuleringsplannen voor een achtergestelde leningenfonds voor het mkb. Door ondernemers op korte termijn te helpen om hun eigen vermogen te versterken, wordt het voor hen mogelijk om ook weer bij banken aan te kloppen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief