Meer kans op krediet voor familiebedrijven

Den Haag –De miljoenennota 2014 is volgens MKB-Nederland “de minst van alle kwaden.” MKB-bedrijven, waaronder familiebedrijven, krijgen steeds moeilijker krediet, maar hier komt komend jaar verandering in.  

Komend jaar wordt er 125 miljoen euro geïnvesteerd in het MKB, zoals eerder te lezen op Fambizz. De overheid schenkt het komende jaar meer aandacht aan kredietlimiet en dat is volgens Rob Wolthuis, secretaris Algemeen Economisch Beleid, Onderwijs en Innovatie bij MKB-Nederland, goed nieuws: “Zonder financiering houdt het immers op.”

Krediet
Voor het krijgen van een lening kunnen MKB familiebedrijven  nu alleen terecht bij banken. “Bedrijven krijgen nu met name een lening bij grote banken als ABN Amro, Rabobank en ING”, vertelt Wolthuis aan Fambizz. “Verder is er nog wel een aantal kleine banken, maar het is voor bedrijven gewoon lastig om in deze tijd financiering te krijgen.” Met de 125 miljoen euro die komend jaar beschikbaar komt, hebben meer bedrijven kans op financiering. Bovendien is het mogelijk om bij niet-bancaire instellingen financiering te krijgen.

Economisch herstel
Volgens Wolthuis wordt het komend jaar economisch allemaal wat beter. Of (familie)bedrijven ook daadwerkelijk eenvoudiger een lening krijgen betwijfelt hij: “Het is nog maar de vraag of banken er tegen die tijd wel weer klaar voor zijn aangezien zij het zelf financieel nog niet allemaal voor elkaar hebben. Daar maken wij ons grote zorgen over. Daarom juichen wij het ook zo toe dat de overheid aandacht schenkt aan de financieringsproblematiek binnen het MKB en ook naar andere mogelijkheden kijkt.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief