Mesut Seker (Merktrans): “Ik heb mijn service en bedrijf aanzienlijk verbeterd”

 In Finance

Leasing is een essentiële vorm van financiering voor bijna de helft van de MKB-bedrijven, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De NVL (Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen) ziet de leasemarkt aantrekken. Mesut Seker van Merktrans vertelt waarom hij voor leasing kiest. 

Mesut Seker is eigenaar van Merktrans, een jong en dynamisch familiebedrijf in containertransport dat sinds 2009 elk jaar een stapje verder uitbreidt. Het bedrijf werkt zowel met vrachtwagens als met bestelwagens en werkt in heel Europa. “Eerst huurde ik vracht- en bestelwagens om goederen van A naar B te verplaatsen, tot ik het afgelopen jaar tijd vond voor een langetermijninvestering in mijn bedrijf”, vertelt Seker, die met zijn bedrijf is gevestigd in Roosendaal. De ondernemer kreeg veel opdrachten binnen voor zogenoemde flexitrailers. “Die hebben een uitschuifbaar chassis waarmee je containers in alle soorten en maten kunt transporteren, waardoor ik meer klanten met uiteenlopende opdrachten van dienst kan zijn.”
Mesut wilde de trailers tot zijn beschikking hebben om zijn bedrijf verder te laten groeien en bedacht dat leasing wellicht een slimme manier van financieren kon zijn. Al snel zat hij om tafel met zijn contactpersoon bij ABN AMRO om te kijken of hij twee flexitrailers kon leasen. “Het ging heel soepel: mijn aanvraag werd goedgekeurd en kort daarna had ik de flexitrailers aan mijn wagenpark toegevoegd. Sindsdien zet ik ze fulltime in. Op den duur is het voordeliger dan huren, en ik heb mijn service en bedrijf er aanzienlijk mee verbeterd.”

Recommended Posts