Michael Jackson niet in nieuwe Bavaria-reclame

 In Innovatie

Michael Jackson is niet te zien in de nieuwe Radler-reclame van Bavaria. Dit komt door de strenge regels rondom portretrecht in sommige Amerikaanse staten.

De commercial promoot Bavaria Radler en is de start van een nieuwe campagne rondom het platform ‘Lekker relaxed’ schrijft Adformatie maandag. In de commercial van het Brabantse familiebedrijf komen zes legendarische beroemdheden voor: Elvis Presley, Marilyn Monroe, Tupac, John Lennon, Bruce Lee en Kurt Cobain. Oorspronkelijk zou ook Michael Jackson in de reclamespot voorkomen, maar door Amerikaanse regelgeving is besloten hiervan af te zien. Dit zegt Niels Westra, creative director bij Bavaria, in het magazine.

Onbewoond eiland
In de commercial genieten de sterren van een Bavaria Radler. De celebs leiden een tweede leven op een onbewoond eiland zonder paparazzi. Op het moment dat er een schip aan de horizon verschijnt proberen de beroemdheden hun paparazzi-loze eiland te verbergen voor de buitenwereld.

Internationale aandacht
De commercial van het familiebedrijf heeft zelfs de internationale pers gehaald. Rockblad Rolling Stone schrijft op haar website dat ze het een belachelijk spotje vinden. Het Amerikaanse magazine Time zegt: “Sommigen zullen zich afvragen of het wel van goede smaak getuigt om dubbelgangers van overleden beroemdheden alcohol aan de man te laten brengen; maar ja, wat kun je verwachten van een bedrijf dat bier met een fruitsmaak verkoopt?”. De commercial is vanaf maandag te zien op televisie.

Recommended Posts