Miljardair investeert in Zuid-Afrikaanse ‘IKEA’

 In Geen categorie

Nog eens 1,8 miljard dollar. Dat is het bedrag dat miljardair Christoffel Wiese stopt in wat we het IKEA van Zuid-Afrika zouden kunnen noemen: familiebedrijf Steinhoff International.

De meubelretailer wil met de investering een bijdrage leveren aan de financiering van zijn aankoopplannen in Europa en de VS, zo schrijft het FD naar aanleiding van een bericht op Bloomberg.com.

Bekend om overnames
Het bedrijf uit Kaapstad haalde eerder al 2,45 miljard euro op via investeerders. Een daarvan is een fonds dat bijdraagt aan de promotie van ‘zwart eigenaarschap’ in Zuid-Afrika. Steinhoff staat bekend om zijn vele overnames. Het bedrijf heeft 90.000 werknemers, verspreid over dertig landen.

Oog op Europa
Het lijkt erop dat het familiebedrijf ook Europa in het vizier heeft. Eind vorig jaar werd de beurs van Johannesburg ingeruild voor die van Frankfurt. Ook werd het Britse Poundland Group gekocht, evenals Britse modeketen New Look en sportschoolketen Virgin Active. En daar blijft het niet bij; volgens kenners volgen er binnenkort nog meer Europese overnames.

Recommended Posts