Minder ontslagen bij familiebedrijf Odfjell

 In Finance

Rotterdam – Tankopslagbedrijf Odfjell wil op korte termijn negentig arbeidsplaatsen schrappen. Ook krijgen werknemers, als het aan het familiebedrijf ligt, per 1 november twee jaar lang tien procent minder loon.

Uit de eerste versie van het sociaal plan, dat de directie van de Rotterdamse vestiging van familiebedrijf Odfjell aan de ondernemingsraad en vakbonden heeft voorgelegd, blijkt dat het bedrijf dertig arbeidsplaatsen minder schrapt dan het voorheen noemde. De zwaarste klappen vallen op kantoor, waar een derde van de banen verdwijnt. RTV-Rijnmond meldt dat Operations, met 42 plaatsen, de zwaarst getroffen afdeling wordt.

Bedrijf redden
Directeur Alex de Bonth meldt op de interne website van het bedrijf dat de ingreep nodig is om het bedrijf te redden. “Zonder deze verregaande maatregelen heeft Odfjell Terminals Rotterdam geen toekomst meer en zal het failliet gaan”. De vakbonden zijn echter boos over het voorgelegde plan. Ze vrezen een hard gevecht en noemen het tekenend dat financieel directeur Marc Buiter vorige week opstapte. Volgens de bonden was hij nog de enige man die verstand van reorganisaties had.

Recommended Posts