Minister Kamp toont aandacht voor innovatief familiebedrijf

 In Innovatie

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, bezocht maandag het Papendrechtse familiebedrijf Veth Propulsion. Volgens hem is het een “schoolvoorbeeld van een innovatief familiebedrijf.”

De minister bezocht het hoofdkantoor van Veth Propulsion in gezelschap van lijsttrekkers van zijn partij, de VVD, uit de Drechtsteden. Het bedrijf is een van de grootste spelers ter wereld op het gebied van beweegbare scheepsaandrijvingen. In Nederland heeft het familiebedrijf een marktaandeel van bijna honderd procent en in Duitsland vijftig procent. Innovaties, zoals hybride aandrijvingen, spelen een belangrijke rol in het succes.

Stimuleren van samenwerking
De speciale aandacht van de minister voor Veth heeft te maken met het stimuleren van de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs, maar ook met de voorbeeldige groei in de afgelopen jaren tegen de conjunctuur in. Kamp liet zich uitgebreid informeren in het bedrijf, dat hij een “schoolvoorbeeld van een innovatief familiebedrijf” noemde. Directeur Erik Veth lichtte de geschiedenis en de ontwikkeling van het ruim zestig jaar oude bedrijf toe, evenals de voorgenomen uitbreidingsplannen en de systemen die zijn bedrijf maakt voor nieuwe Nederlandse marineschepen.

Maritime meets Aerospace
Voorafgaand aan het bezoek aan Veth Propulsion opende kamp het congres ‘Maritime meets Aerospace’ in Papendrecht. Doel van dit congres, een initiatief van wethouder van Financiën Richard Korteland (VVD), is het uitwisselen van kennis en innovatie tussen bedrijven in de maritieme en luchtvaartsector uit de Drechtsteden. Een intensievere samenwerking tussen bedrijven moet op termijn leiden tot een nog sterkere positie van de regio in de twee sectoren.

Recommended Posts