MKB in samenwerking met grootbedrijf

 In Geen categorie

Het MKB en het grootbedrijf gaan samenwerken om het aantal snelgroeiende MKB’ers de komende vijf jaar te verdubbelen tot 10.000. Daarvoor zullen grootbedrijven hun kennis en ervaring delen met het MKB, waar veel familiebedrijven onder vallen.

Vanaf komende maand vinden er twintig regionale en landelijke bijeenkomsten plaats waarbij 400 MKB-bedrijven en grote concerns zoals PostNL, ING en Randstad aanwezig zullen zijn. De events worden georganiseerd door het platform voor groeiende ondernemers, Port4Growth, MKB-Nederland en een aantal grote concerns.

Werk aan de winkel
Volgens directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland hebben MKB’ers grote moeite om door te groeien. “Tijdens een groeifase is er veel werk aan de winkel voor kleine ondernemers. Er komt van alles op ze af: de regelgeving, financiering, de export naar het buitenland. Dan is de expertise van grote bedrijven zeer welkom.”, aldus Visser.

Directeur Joop de Jong van Port4Growth geeft aan dat MKB-bedrijven staan te springen om samen te werken met de grote concerns. “Het gaat vooral om MKB’ers die op het punt staan te professionaliseren. Zij willen vanwege de groei die ze doormaken een nieuw management en nieuwe systemen. Maar ze krijgen ook te maken met allerlei procedures. Verder is het van belang hoe je als MKB’er kunt internationaliseren en je merk op verschillende markten kunt positioneren. Grote bedrijven hebben dat traject al meegemaakt.”

Positief voor werkgelegenheid
Niet alleen MKB-bedrijven profiteren van de samenwerking met de grootbedrijven. Ook de grootbedrijven zelf doen kennis en ervaring op over de innovatieve plannen en creativiteit van MKB’ers. “Vanuit het grootbedrijf is er veel animo, omdat zij ervan overtuigd zijn dat we samen verder komen”, zegt de Jong. De verdubbeling van het aantal groeiende MKB’ers heeft daarnaast een positieve invloed op de werkgelegenheid en de Nederlandse economie.

Recommended Posts