Mkb krijgt nieuwe kapitaalinjectie

Europa stopt ruim honderd miljoen in het noordelijke mkb. Deze kapitaalinjectie is bedoeld om de innovatie een boost te geven. 

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) tot 2020 103,5 miljoen euro stopt in het mkb – en de vele familiebedrijven die er onder vallen – van de drie noordelijke provincies. Met dit geld worden verschillende innovatieve projecten gefinancierd. VVD Tweede Kamerlid en mkb-woordvoerder Eric Ziengs noemt deze kapitaalinjectie “een aangename verrassing en een flinke waardering voor het midden- en kleinbedrijf.”

Projecten
Volgen Ziens komen er meerdere projecten voor de investering van het EFRO in aanmerking. Met name bedrijven die actief zijn op het gebied van watertechnologie kunnen rekenen op financiële steun. “Iedereen die altijd negatief is over Europa, kan nu ook zien dat er wel degelijk geld deze kant op komt”, meldt Ziengs in het programma Cassata van Radio Drenthe. Ziengs laat verder weten ‘enorm blij’ te zijn met dit geld, dat volgens hem veel kansen biedt voor het mkb.

Overige financiering
Naast de ruim honderd miljoen euro van het EFRO, legt ook het Rijk een bedrag bij van achttien miljoen euro. Daarnaast hoopt de noordelijke regio nog eens 150 miljoen op te halen uit andere publieke en private partijen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief