Mkb krijgt Smart Industry Hub in Eindhoven

 In Bestuur & Personeel

De ‘High Tech Campus’ in Eindhoven bouwt een multifunctionele hotspot voor het mkb. De Smart Industry Hub, zoals het gebouw zal heten, telt 9500 vierkante meter en moet eind 2017 klaar zijn.

De combinatie van nieuwe technologieën als 3D-printen, Internet of Things, big data en robottechnologie leidt tot een nieuwe innovatieve industrie. De nieuwe digitale sector past naadloos in een omgeving als de campus in Eindhoven. De verwachting is dat deze industrie de komende tien jaar honderdduizenden banen zal opleveren in het midden- en kleinbedrijf.

Nog niet alle procedures zijn al doorlopen, maar de plannen zijn bijna tot op detail uitgewerkt. Frans Schmetz, directeur van de High Tech Campus weet het dan ook zeker: de Smart Industry Hub komt er. Sterker nog, binnen twee jaar ziet hij het multifunctionele gebouw wel volledig gevuld zijn. Daarom is er in de plannen al rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding van de geplande 9.500 naar 12.000 vierkante meter.

Een deel van het gebouw is bedoeld voor kantoren. Het andere deel is een multifunctionele hal waar bijvoorbeeld prototypes kunnen worden gebouwd of haalbaarheidstesten worden uitgevoerd. Het belangrijkste voor de campus is dat de ruimtes flexibel invulbaar zijn, zodat ze ruimte bieden voor groei en samenwerking.

Recommended Posts