MKB vaker doelwit DDoS-aanval

 In Geen categorie

MKB-bedrijven, waaronder veel familiebedrijven, zijn favoriet doelwit van DDoS-aanvallen. Ruim een kwart van alle bedrijven in het MKB heeft minstens eenmaal met een dergelijke aanval te maken gehad.

Dit blijkt uit onderzoek van het digitale beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs en marktonderzoeker B2B International. Voor alle Nederlandse bedrijven geldt dat elf procent wel eens een DDoS-aanval heeft gehad, terwijl dat 23 procent is bij middelgrote bedrijven is. Met deze digitale aanval ligt de website van een bedrijf enkele uren plat en herstel kan tot 367.000 euro kosten, blijkt uit het recente Corporate IT Security Risks Survey.

Familiebedrijven
Uit het rapport blijkt dat MKB-bedrijven het favoriete mikpunt zijn van DDoS-aanvallen. Kaspersky vermoedt dat MKB’ers meer moeite mee hebben om goede maatregelen tegen DDos-aanvallen te implementeren in het ICT-systeem. De kennis om deze aanvallen tegen te gaan is vaak niet aanwezig; het zou te gecompliceerd om hier maatregelen tegen te nemen.

Daarnaast is het voor MKB’ers vaak te duur om goede maatregelen te implementeren, terwijl juist de financiële schade van een dergelijke aanval groot kan zijn. Uit een eerder onderzoek van Kaspersky blijkt dat DDoS het op drie na duurste type beveiligingsinbreuk bij het MKB is. Gemiddeld kost het veertigduizend euro om het systeem te herstellen.

Recommended Posts