MKB-voorman Biesheuvel betreurt sociaal akkoord

 In Finance

De voorzitter van ondernemersvereniging MKB Nederland, Hans Biesheuvel, heeft spijt dat hij heeft meegewerkt aan het sociaal akkoord van kabinet, werkgevers en bonden. 

De voorzitter van MKB Nederland Hans Biesheuvel heeft spijt van het sociaal akkoord. Hij staat naar eigen zeggen nog wel achter de inhoud van de plannen, maar zegt zich “erin geluisd” te voelen door het kabinet. Dit liet hij gisteren weten in een interview met het Financieele Dagblad. “Vorige week al meldde het kabinet dat het toch gaat bezuinigen: 6 miljard euro nog wel. Dat is warrig, dat is onsamenhangend beleid en het onbehagen groeit enorm. De kabinetsbrief over de 6 miljard euro ervoer ik als een klap in mijn gezicht”, aldus Biesheuvel.

Verwachtingen
De voorzitter van MKB Nederland vreest dat zo’n bedrag bezuinigen alleen kan met belastingverhogingen. “Dat recept hebben we vorig jaar al gezien. En nu vallen er elke dag veertig bedrijven om, een kwart van het midden- en kleinbedrijf zit bij de afdeling bijzonder beheer van de banken, de bedrijfsinvesteringen zitten op een extreem laag niveau en de werkloosheid loopt sterk op met 650.000 personen.” Volgens hem waren de verwachtingen voor dit kabinet hoog gespannen, maar wordt er nu niets gedaan om het vertrouwen in de economie te stimuleren. “Het kabinet is louter aan het boekhouden met die fixatie op de drie procent. Ik ben gewoon akkoordenmoe en als het zo doorgaat werk ik bij een volgend verzoek van het kabinet niet meer mee.” Werkgeversorganisatie VNO-NCW is het eens met Biesheuvel. Ook vakbeweging FNV vindt de nieuwe bezuinigingen, die ook familiebedrijven zullen treffen,  een slecht voorstel.

 

 

Recommended Posts