Moederbedrijf Miss Etam naar de beurs

 In Geen categorie

Moederbedrijf R&S Retail Group heeft het lege beursfonds Dico International opgekocht. Daarmee maken de overgebleven kledingwinkels van familiebedrijf Miss Etam hun entree op de Amsterdamse beurs.

R&S Retail Group wordt formeel overgenomen door het beursgenoteerde bedrijf Dico International. Dit bedrijf maakte tot 2009 stalen bedden, maar na het faillissement in dat jaar was het op de beurs niets meer waard. Door deze overname komt het failliete familiebedrijf Miss Etam via de achterdeur op de beurs terecht.

Reverse listing
De beursnotering bij deze twee bedrijven verloopt via het zogeheten reverse listing. Daarbij wordt R&S in de lege beurshuls van Dico International gegoten. Dat R&S voor deze strategie kiest, is niet gek: op deze manier omzeilt het bedrijf veel extra kosten. Bij de omgekeerde overname is het voor ondernemingen makkelijker om hun beursdebuut te maken.

Met deze overname wil R&S de omzet verder laten groeien. De beursnotering wordt geschat op zestien miljoen euro. Daarnaast is dit voor R&S het begin van meer overnames. Deze beursnotering biedt namelijk mogelijkheden om risicodragend kapitaal aan te trekken om zo de groei van de groep te financieren.

Miss Etam
In april ging kledingconcern Miss Etam failliet. Een maand later maakte het een gedeeltelijke doorstart: 140 winkels van Miss Etam werden gesloten en  het familiebedrijf ging verder met 99 winkels en achthonderd medewerkers. Bij het faillissement zijn de winkels van dochterbedrijf Promiss verdwenen.

Recommended Posts
CBS