Moszkowicz mogelijk jaar geschorst

 In Privé & Vermogen

Amsterdam – Advocaat Bram Moszkowicz wordt mogelijk een jaar geschorst, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat eist Germ Kemper, deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. 

Reden voor de mogelijke schorsing van Moszkowicz is dat hij grote bedragen contant geld als betaling voor zijn diensten zou hebben aangenomen. Bij sommen hoger dan 15.000 euro moet hij dit melden aan de Orde. De advocaat was zelf niet aanwezig bij zijn proces omdat hij het dossier tegen hem een schending van het beroepsgeheim vindt.

Klachten oud-cliënten
Oud-klanten vertelden tijdens de zitting onder meer dat de advocaat een kwartier in rekening bracht voor het in ontvangst nemen van de contante betaling. Bij een uurtarief van 500 euro betekent dit een extra bedrag van 125 euro. Volgens hen kwam Moszkowicz afspraken niet na, rekende teveel of verstuurde simpelweg geen factuur omdat het bedrag contact al was betaald. De klagers zijn het erover eens: de administratie van de advocaat klopt van geen kant.

Ongeschikt als advocaat
Tijdens de tuchtzaak meldde Kemper dat hij de strafpleiter ongeschikt vindt voor het vak van advocaat. “Moszkowicz heeft stelselmatig lak aan zijn cliënten en aan de regels van de beroepsgroep.” De deken denkt dat het einde van de praktijk van de strafpleiter in zicht is, omdat deze in financiële problemen zou zitten.
Het is niet de eerste keer dat Moszkowicz in opspraak raakte. Fambizz berichtte eerder al over de ontbinding van de familiezaak waar Moszkowicz met zijn broers Max en David deel van uitmaakte. Bram Moszkowicz is toen zelfstandig verdergegaan.

De uitspraak van de tuchtzaak volgt op 30 oktober.

Recommended Posts