Nationale Ondernemersdag: “Laat je stem vandaag horen”

 In Innovatie

Hella Hueck, RTL-Z presentatrice, opende samen met Hans Biesheuvel, voorzitter ONL, vandaag de Nationale Ondernemersdag 2015 op het Plein in Den Haag. Volgens Biesheuvel is vandaag de dag om je als ondernemer te laten horen: ‘Wij luisteren naar jullie en daar staan we voor.’

Het belangrijkste onderdeel van deze dag is de overhandiging van de schaduwbegroting aan premier Mark Rutte. Biesheuvel vertelt dat er naar de ondernemer geluisterd is en aan de hand daarvan is er een begroting gemaakt: “We hebben twee jaar lang met jullie meegekeken. Nu hebben we een schaduwbegroting ontwikkeld die een realistisch beeld geeft van de veranderingen die plaatsvinden.”

Job Killers
Tijdens de dag wordt samen met Willem Vermeend, oud-staatssecretaris, gekeken naar de vijf ‘job killers’ waar veel familiebedrijven mee te maken hebben. Daarop wordt vanmiddag ingehaakt door de presentatie van de schaduwbegroting. Biesheuvel zegt het volgende hierover: “We gaan met de begroting muren omslaan, regels afschaffen, zoals twee jaar doorbetalen bij ziekte. We gaan afrekenen met barrières voor ondernemers en we blijven terugkomen tot er een goed klimaat is ontwikkeld voor ondernemers.”

Tijdens ONL vinden er in de middag breakout-sessies plaats met nieuwe ‘schaduwministers’ waarin wordt ingegaan op verschillende onderwerpen. Zo is er een sessie met Arjanneke Teeuw, schaduwminister Familiebedrijven, en Ilse Matser, lector familiebedrijven bij Hogeschool Windesheim, over de toekomst van familiebedrijven in Nederland.

Recommended Posts