Nederlands familiebedrijf koploper superjachten

Nederland is koploper in de bouw van superjachten, boten die langer zijn dan 40 meter. Reden voor een interview met de directeur van Koninklijke De Vries Scheepsbouw, dat met Feadship wereldwijd marktleider is.

In een recent verschenen rapport van ABN Amro blijkt dat Nederland, na Italië en Duitsland, met 17 procent het grootste marktaandeel heeft in de bouw van jachten. Sinds 1949 maakt De Vries deel uit van het samenwerkingsverband Feadship, dat ook de merknaam is van de jachten. Met Feadship is Koninklijke de Vries marktleider.

Vijfde generatie
Aan het roer van de werf in Aalsmeer staan de vierde en – sinds kort – vijfde generatie De Vries. De werf is in 1906 opgericht door C.J.W. de Vries, die zich aanvankelijk in zeilboten bekwaamde. In 2006 kreeg De Vries Scheepsbouw het predikaat ‘koninklijk’. In Nederland gaat er jaarlijks vier miljard euro om in de jachtbouw.

Het interview met Tom de Vries bij Radio EenVandaag luister je hier terug. Een (imponerend) overzicht van de jachten die Feadship heeft gemaakt en je tijdens deze editie van Sail misschien wel langs ziet varen, vind je via deze link.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief