Nederlands familiebedrijf krijgt voet aan de grond in Myanmar

Het Aziatische land Myanmar is van plan opdrachten voor verkeersveiligheid en infrastructuur te gunnen aan het Nederlandse familiebedrijf HR groep.

De HR groep is één van de grootste leveranciers van verkeersborden ter wereld. De opdracht betekent een verdubbeling van de jaaromzet voor het Rijswijkse familiebedrijf. Dit vertelt Ed Salome, hoofd verkoop bij de HR groep in een interview met het Algemeen Dagblad.  Myanmar staat na India bekend als het meest verkeersonveilige land ter wereld. De verkeersborden in het land zijn nu nog met de hand geschilderd. 80.000 stuks hiervan zullen als eerste worden vervangen. Salome komt sinds twee jaar in het land dat tot voor kort de grenzen potdicht hield.

Grote vis
De contracten met Myanmar leggen de HR groep geen windeieren. “We gaan de volledige infrastructuur voor verkeersveiligheid leveren. Verkeerslichtinstallaties 4000 kruispunten, 200.000 tot 300.000 led-verlichtingspunten, lussen voor matrixborden, apparatuur die op basis van  kentekens overtredingen kan registeren”, aldus Salome in de krant.

Betaling
De opdracht heeft vooralsnog een grootte van meer dan 100 miljoen. Volgens Salome heeft het land voldoende geld om aan  infrastructuur te besteden. “Er zitten miljarden in van de Wereldbank en het land is rijk aan grondstoffen. Ze mochten die tot voor kort alleen niet exporteren. De welvaart, het aantal auto’s, het zal net zo snel gaan als in China.” Deze groei zal in de toekomst zorgen voor meer opdrachten die richting Nederland zullen komen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief