Nederlandse economie trekt tweede helft dit jaar bij

Parijs – De krimp die onze economie momenteel nog kent, neemt later dit jaar af. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De reden dat de economie verbetert, is het aantrekken van internationale handel. Die zorgt ervoor dat bedrijven meer investeren in ons land. Familiebedrijven die zaken doen met particulieren hoeven niet meteen op verbetering te rekenen. Volgens de OESO blijft het uitgavenpatroon van consumenten onder druk staan. Reden hiervoor zijn met name de bekende problemen op de huizenmarkt en de voorgenomen kortingen op pensioenen.

Teleurstelling
Naar verwachting krimpt de economie dit jaar nog met 0,6 procent, maar staat daar een groei van 0,7 procent tegenover voor volgend jaar. Maar de OESO plaatst wel kanttekeningen. “Tekenen van herstel hebben meer dan eens teleurgesteld”, stelt hoofdeconoom Pier Carlo Padoan volgens Nu.nl. “Zolang het vertrouwen niet op een solide basis van het juiste beleid wordt hersteld, blijven de risico’s groot. Dat geldt overal, maar vooral in de eurozone.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief