Nederlandse familiebedrijven internationaal steeds succesvoller

familiebedrijf internationaal

Nederlandse familiebedrijven ondernemen steeds vaker met succes in het buitenland. Dit blijkt uit onderzoek van Clifton Finance en het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim. Dit alles vastgelegd in een nieuwe publicatie. Vorige week lanceerden zij de publicatie van dit onderzoek: Internationale ambities. Een onderzoek naar 10 jaar internationaal ondernemen door Nederlandse familiebedrijven.

Het onderzoek naar de internationalisatie van Nederlandse familiebedrijven in de afgelopen tien jaar, toont aan dat de Nederlandse familiebedrijven steeds vaker met succes buiten de eigen landsgrenzen opereren. Bedrijven met een omzet van ruim veertig miljoen euro worden beloond met hogere winstmarges van gemiddeld 1,5 procentpunt, wanneer ze de stap naar het buitenland durven te zetten.

Interessante trends

Om inzicht te krijgen in de internationale ambities van familiebedrijven, brachten Clifton Finance en het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven de jaarverslagen van 228 familiebedrijven in kaart. Het gaat hierbij om familiebedrijven met een omzet van minimaal veertig miljoen euro. De resultaten van het onderzoek leveren interessante trends en inzichten op, over tien jaar internationaal ondernemen door grote Nederlandse familiebedrijven.

Persoonlijke ervaringen

Het onderzoek is aangevuld met interessante interviews met diverse familieondernemingen uit diverse sectoren die in het buitenland opereren. Zij vertellen uit eerste hand wat internationalisering betekent voor hun onderneming. Maar ook welke barrières ze hierbij tegenkomen en bovenal: wat het hen oplevert. Het zijn persoonlijke verhalen als deze die verdieping geven aan de cijfers achter de internationale ambities van familiebedrijven en de ondernemers die deze stappen zetten.

Op de website van Clifton Finance heeft u de mogelijkheid om het gehele onderzoek op uw gemak door te nemen. Klik daarvoor hier.

Wilt u de publicatie liever gedrukt ontvangen? Stuur dan een mail naar welkom@cliftonfinance.com, of klik hier.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief