Nederlandse familiebedrijven zorgen voor grasmatten in Polen en Oekraïne

 In Privé & Vermogen

Amsterdam – Nederlandse familiebedrijven laten zich zien tijdens het EK in Polen en Oekraïne. Zo leveren Koninklijke Barenbrug Groep en Hendriks Graszoden de voetbalvelden voor het prestigieuze toernooi.

Eerder schreven we al over de invloed van het Nederlandse familiebedrijf op de energietoevoer tijdens de EK-wedstrijden. Maar daar blijft het niet bij. Ook de velden zijn van Nederlandse makelij. Het gras waarop op 8 juni voor het eerst wordt afgetrapt is afkomstig van familiebedrijf Hendriks Graszoden uit het Limburgse Heythuysen. Een ander familiebedrijf is verantwoordelijk voor het graszaad. De Koninklijke Barenbrug Groep neemt dit deel voor zijn rekening.

Uitstraling
Volgens account-productmanager Jan van den Boom van de Koninklijke Barenbrug Groep is het EK vooral goed voor de uitstraling van de familieonderneming. “Het EK is een fantastisch uithangbord. Maar als je de zaken louter financieel bekijkt, dan kun je beter graszaden leveren voor 10.000 natuurgrasvelden dan voor acht stadionvelden in Polen en de Oekraïne”, vertelt hij tegen het Financieele Dagblad. Het Nijmeegse bedrijf is een echt EK-bedrijf, zo bewijst het verleden. Het grasbedrijf leverde deze eeuw velden voor alle EK’s en WK’s.

Recommended Posts