Nederlandse ondernemingen niet beschermd tegen cybercriminelen

Deventer – Hoe het exact met Nederlandse familiebedrijven is gesteld, is niet bekend, maar Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen besteden weinig aandacht aan bescherming tegen cybercrime.

Uit een onderzoek van KPMG blijkt dat slechts één op de vijf organisaties zichzelf in staat acht met succes een cyberaanval te weren. Ook reageren weinig organisaties adequaat bij een succesvolle aanval van cybercriminelen. Slechts 29% van de ondervraagden voert met regelmaat een cybercrime respons test uit. Deze maakt duidelijk in hoeverre de organisatie een bedreiging kan signaleren.

Slachtoffers
Van de onderzochte bedrijven blijkt dat bijna de helft tijdens het afgelopen jaar slachtoffers is geweest van een vorm van cybercrime. Bij ruim 10 procent van de onderzochte bedrijven liep de schade als gevolg hiervan op tot een bedrag van 1,5 miljoen euro. Wanneer je jouw familiebedrijf hiertegen wilt beschermen, dan is het goed te weten dat vooral phishing een grote bedreiging is; nepmails van zogenaamd betrouwbare instellingen. Kijk daarom goed uit waar je je mailadres achterlaat.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief