Nieuw bijscholingsprogramma Erasmus voor leiders familiebedrijf

 In Innovatie

Rotterdam – Erasmus Universiteit zet zichzelf steeds meer neer als opleider van leiders van familiebedrijven. Een nieuw bijscholingsprogramma van de universiteit bereidt deze leiders beter voor op hun taak.

De Nyenrode Business Universiteit en Christelijke Hogeschool Windesheim staan bekend als opleiders van bedrijfsfamilies, maar de Erasmus Universiteit zet de achtervolging inmiddels behoorlijk in. In november vorig jaar is onderzoekscentrum Erasmus Centre for Family Business gelanceerd en nu komt de universiteit met een nieuw bijscholingsprogramma.

Strategische uitdagingen familiebedrijven
Het nieuwe programma bestaat uit vier dagen onderwijs en netwerken en geeft deelnemers volgens de universiteit inzicht in de bestuurlijke en strategische uitdagingen van familiebedrijven, hun specifieke problemen, en hoe ze deze met succes kunnen aanpakken.

Bestuur, financiering, opvolging
Het opleidingsprogramma is opgezet in samenwerking met het Erasmus Centre for Family Business. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod: intern bestuur en ondernemingsbestuur, financiering in het familiebedrijf en opvolging.

Recent Posts