Nieuw fonds van 280 miljoen voor kleine familiebedrijven

 In Finance

ABN Amro zet samen met verzekeraars een nieuw fonds op voor de financiering  van kleine bedrijven. Volgens de deelnemers is dit de eerste keer dat verzekeraars op grote schaal kapitaal steken in deze groep.

ABN Amro gaat samen met negen verzekeraars leningen met een omvang van 75.000 tot 1 miljoen verstrekken aan kleine bedrijven. Vooral startende ondernemingen en familiebedrijven maken deel uit van deze groep. ABN Amro hoopt met deze samenwerking een model gevonden te hebben dat verder uitgerold kan worden, zo meldt het Financieele Dagblad. “Als dit vanuit beleggersoogpunt een succes blijkt, kortom qua rendement en risico, dan helpt dat om te bewijzen dat een dergelijke portefeuilleaanpak interessant kan zijn voor institutionele beleggers”, aldus Frank Langerhorst van ABN Amro.

Verzekeraars
Ook de negen participerende verzekeraars geven aan de tijd te nemen om te kijken of de nieuwe aanpak aanslaat. Tegenover het kapitaal moet echter wel een acceptabel risico staan. “We gaan hier voor een langere periode naar kijken,” aldus Daan Schmitz van het Verbond van Verzekeraars.

Recommended Posts