Nieuwe afleveringen Over Ondernemen: een podcast voor mkb-ondernemers

Podcast 'Over Ondernemen'

In de podcast ‘Over Ondernemen’ gaat Wouter Kurpershoek met mkb-ondernemers en experts van BDO Accountants & Adviseurs in gesprek. Over relevante ondernemersvraagstukken en actuele thema’s die aansluiten bij de huidige tijdsgeest.

Ondernemen in deze tijd is veelomvattend. Naast de ‘reguliere’ werkzaamheden, komen er ineens aanvullende zaken bij. Moet en/of kan ik steun aanvragen voor mijn onderneming? Hoe houd ik grip op mijn financiën? Moet ik nu juist doorpakken op technologie? Of niet? Dit alles komt aan bod in aflevering 3, 4 en 5 van de podcast Over Ondernemen!

Podcast ‘Over Ondernemen’ – Aflevering 3

Ruben Willems (partner Mergers & Acquisitions bij BDO) geeft ondernemingen inzicht in hun financiële situatie. Dit op basis van ‘het verleden’. Zijn de gemaakte aannames op basis van de liquiditeitsbegroting realistisch? We spreken met Gerard de Smit, eigenaar van De Eekhoorn Dutch Furniture, over het belang van inzicht in de financiën. Ook vertelt Mariëlle Schuurman (manager Bureau Vaktechniek bij BDO) alles wat u als DGA moet weten over de Wet Excessief Lenen.

Luister aflevering 3 hier

Podcast ‘Over Ondernemen’ – Aflevering 4

Moet ik nu juist investeren in technologie, of niet? Een interessante vraag. Kan software repeterende en arbeidsintensieve werkzaamheden overnemen? Jeroen Veldhuis (manager Technology bij BDO) weet het antwoord. Bram Wingens, eigenaar van Renewd verovert Nederland door duurzame keuzes betaalbaarder te maken. Renewd verkoopt namelijk refurbished Apple-producten. En tot slot: welke fiscale aspecten mag u niet vergeten? Caroline van der Woude (familiebedrijvenadviseur en partner Belastingadvies bij BDO) vertelt alles over de ‘belasting van de toekomst’.

Luister aflevering 4 hier

Podcast ‘Over Ondernemen’ – Aflevering 5

Veel ondernemers verkeren nu in onzekerheid, over de toekomst en de strategie van hun bedrijf. Hoe komt u met uw onderneming sterker uit de crisis? En bent u voldoende voorbereid op een nieuwe fase? Met behulp van de Business Impact Analyse krijgt u hier inzicht in. Robin Schilder (partner Management Consulting bij BDO) vertelt hoe u door scenario’s anticipeert op toekomstige ontwikkelingen. Gerrit-Jan van de Pol van GMB vertelt hoe hij zijn bedrijf door deze lastige periode loodst. En tot slot deelt Annemarieke Smits (btw-specialist en partner Belastingadvies bij BDO) praktische fiscale tips met betrekking tot de btw.

Luister aflevering 5 hier

Luister nu (of later) via Spotify

Deze (en eerdere) afleveringen zijn te beluisteren via dit podcastkanaal op Spotify. Klik op de volgbutton in Spotify om u te abonneren op het BDO-kanaal. Zo blijft u op de hoogte van alle nieuwe afleveringen. U kunt de podcast ook via YouTube en de Apple Podcast App beluisteren.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief