Nieuwe algemeen directeur Wijn Verlinden

 In Bedrijfsoverdracht

Nieuwkuijk – Floris Verlinden is per 1 april de nieuwe CEO van familiebedrijf Wijn Verlinden. Hij is de vierde generatie van de familie Verlinden die het bedrijf gaat leiden.

Wijnhuis Wijn Verlinden heeft een nieuwe algemeen directeur: Floris Verlinden (40) neemt het stokje over van Gijs van Bilsen. In 2004 droeg Jan Hein Verlinden, de vader van Floris, de leiding over aan iemand buiten de familie omdat Floris Verlinden er destijds nog niet klaar voor was. Dat is hij nu wel. Met Floris Verlinden als nieuwe directeur staat er weer een familielid aan het hoofd van het familiebedrijf, hij vertegenwoordigt de vierde generatie van de familie.

Ervaring
Floris Verlinden heeft inmiddels voldoende kennis over wijn opgedaan om het wijnhuis te leiden. Na een universitaire studie geschiedenis volgde hij een universitaire wijnopleiding in Bordeaux. Hij liep verscheidene stages bij buitenlandse wijnhuizen. “Sinds 2000 ben ik actief in de wijnbranche en sinds september 2002 ben ik als purchase manager werkzaam in het familiebedrijf.” De kersverse algemeen directeur van Wijn Verlinden vindt het belangrijk om het familiebedrijf voort te zetten. “Dat is voor mij eigenlijk vanzelfsprekend. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen en bovendien vind ik mijn werk hartstikke leuk”, zegt hij.

Sinds 1885
Het familiebedrijf Wijn Verlinden werd in 1885 opgericht. Het bedrijf was lange tijd gevestigd in de monumentale villa Zuiderbosch in Den Bosch. In 2008 verhuisde het naar een nieuwbouwpand langs de A59 in Nieuwkuijk.

Recommended Posts